Javascript İle Tarayıcı Konsoluna Loglama İşlemleri

Javascript’de tarayıcının koncol uygulaması kullanarak işlem sonuçlarını veya çıkan hataları kosola loglayabilirsiniz veya uyarıları bilgilendirmeleri yine konsola bastırarak uygulamanızın akışı ve işleyişi konusunda özet bilgi elde edebilirsiniz.

Javascript ile tarayıcı konsoluna loglama işlemleri

console.log() işlemleri

Javascript’de loglama işlemleri yapılmadan önce tarayıcının console veya log desteği olup olmadığını kontrol etmeliyiz yoksa devamındaki kodlarınız hata nedeniyle işleme alınmayacaktır. o yüzden tarayıcının konsol desteğinin olup olmadığı şu şekilde kontrol edilmelidir.

Örnek 1

Örnek 2

%d, %s gibi ibareler c#’dan alışkın olduğumuz placeholder’dur %d ile sayısal virgülden sonraki ilk değer 1 yazılacak biz 1 olarak yazdık ve %d yazdığımız placeholder’in yerine 1 bastırılacaktır %s placeholder’in olduğu yere ise 2.virgülden sonraki string değer bastırılacaktır.

Javascript ile tarayıcı konsoluna loglama işlemleri

console.warn()

Bunun console log’dan farkı sayı renkli bir uyarı şeklinde bastırmasıdır yukarıdaki log() işlemlerinin aynısı warn içinde geçerlidir.

console.error()

Bunun console log’dan farkı kırmızı renkli bir hata şeklinde bastırmasıdır yukarıdaki log() işlemlerinin aynısı warn içinde geçerlidir.

console.info()

Bunun console log’dan farkı mavi renkli bir bilgilendirme şeklinde bastırmasıdır yukarıdaki log() işlemlerinin aynısı warn içinde geçerlidir.

console.group()

Adındanda anlaşılacağı üzere loglarınızın kodlarınız gibi karışmaması ve okunabilirliği, anlaşılabilirliğini sağlamak için loglarınızı grup’layabilirsiniz grub’u başlatmak için yapılacak kod alttaki gibi olacak.

Gruplamayı sonlandırmak için console.groupEnd() kodunu kullanıyoruz şimdi console.group() için bir örnek yazalım.

Javascrtip Kodu

Sonuç

9k=

console.dir() ve console.dirxml()

.dir(objeniz) ile Objelerinizi consol’a bir ağaç yapısında bastırmak için kullanabilirsiniz direxml(xml veya html kodları) ilede html veya xml kodlarını bir ağaç yapısı şeklinde bastırabilirsiniz.

dir() ve dirxml() Bastırma Sonucu

iN8u22wPzmQAAAABJRU5ErkJggg==

İçeriği puanla diğer kullanıcılara ışık tut

Murat Öner sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et