ASP.NET MVC DisplayForModel İle Tek Satır Kod Yazarak Bütün Modeli Otomatik Olarak Oluşturma

Bu makalemizde MVC’nin DisplayForModel özelliği ile tek satır kod yazarark model içerisinde belirlediğimiz kurallara göre otomatik olarak oluşturulmasını sağlayabilir böylelikle fazladan kod yazmak durumunda kalmazsınız.

ASP.NET MVC DisplayForModel ile tek satır kod yazarak bütün modeli otomatik olarak oluşturma

Bu örneğimizde kullanacağımız MSSQL Server veritabanı ve tablo yapımız aşağıdaki gibi olacak.

Bu örneğimizde Entity Wizard’ını kullanarak Entity Design’imizi otomatik olarak oluşturduk ardından Kullanıcı tablosuna ait sonradan eklediğimiz özellikleri Models klasörü altında Kullanici.cs adlı sınıfımız içerisinde tanımladık.

Entity Wizard ile Entity Desing’imizi otomatik olarak oluşturduğumuzdan Kullanıcı.cs adlı bir class zaten yer almaktadır o yüzden bir türkçe karakter avantajından yararlanarak sonradan dahil edeceğimiz kurallar için Kullanici.cs sınıfı oluşturduk eğer Kullanıcı.cs adlı bir sınıf oluştursaydınız Models klasörü içerisine zaten size böyle bir dosyanın varolduğunu üzerine yazılmasını isteyip istemediğinizi soracaktır.

Üstteki kodda yeni bir attribute dikkatinizi çekmiştir ScaffoldColumn attribute’ü ile modelimizi sayfaya eğer DisplayForModel HtmlHelper özelliğini kullanarak bastırıyorsak o zaman bu alan sayfaya bastırılmayacaktır tabi ScaffoldColumn attribute’üne false değerini verirsek ekrana bastırılmayacaktır.

Şimdi son olarak detay sayfasında DisplayForModel HtmlHelper’ini kullarak sayfanın nasıl bir görünüm ve çıktıya kavuşacağını görelim.

Sonuç

Z

Üstte sonuç kısmındaki resimdede görmüş olduğunuz gibi [ScaffoldColumn(false)] attribute’ünü kullandığım id alanı ekrana bastırılmadı dikkat etmeniz gereken nokta [ScaffoldColumn(false)] attribute’ü sadece DisplayForModel() HtmlHelper‘i ile oluşturulan sayfalarda geçerli olmaktadır.

4/5 - (1 vote)

Murat Öner sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et