Javascript SetTimeout Nedir, Örnekli Nasıl Kullanılır?

Javascript SetTimeout, Benim sıkça kullandığım fonksiyonlardan biride setTimeout fonksiyonudur bu fonksiyon sayesinde değerini belirteceğiniz milisaniye sonra fonksiyon içerisindeki kodlarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Javascript SetTimeout Nedir, Örnekli Nasıl Kullanılır?

Javascript SetTimeout Nedir, Nasıl Kullanılır?

Javascript’de benim sıkça kullandığım fonksiyonlardan biride setTimeout fonksiyonudur bu fonksiyon sayesinde değerini belirteceğiniz milisaniye sonra fonksiyon içerisindeki kodlarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz.

setTimeout fonksiyon yazılışı

Yukarıdaki örneğimizde 3000 milisaniye yani 3 saniye sonra “yapılacaklar” diye belirtmiş olduğumuz blokdaki kodların çalışması sağlanacaktır.

Örnek

Şimdi altta bir örnek ile butona tıkladığımızda 3 saniye sonra tıklandı mesajı çıkaran bir fonksiyon tanımlayalım ve 3 saniye sonra mesajın çıkmasını istediğimiz için setTimeout fonksiyonu kullanılacaktır.

Javascript kodu

Html Kodu

Üstteki html kodunda yer alan button elemetinin onclick olayında üstte javascript kodu kısmında tanımlamış olduğumuz beklet() adlı fonksiyonun çalışmasını sağlıyoruz.

Demo

Üstteki demoda da görebileceğiniz gibi Tıkla adındaki html button türündeki element’e tıklama sonrası belirttiğimiz 3000ms yani 3sn sonra ekrana Tıklandı içeriğinde bir alert gösterimini sağlamış olduk.


📚 Benzer Kaynaklar


✍ Lütfen olumlu-olumsuz tüm görüşlerinizi bana yorum yada mail yolu ile iletmeyi ihmal etmeyin.

🔗 Sosyal medya kanallarından makaleyi paylaşarak destek olursanız çok sevinirim.

👋 Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle.

2.3/5 - (3 votes)

Murat Öner sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et